De hoeveelheid data die we met z’n allen genereren is bijna niet bij te houden. De volle archiefkasten, CD/DVD rekken, boekenkasten en de uitpuilende dressoirs bij mensen thuis worden allemaal gedigitaliseerd. Homevideo, fotoalbums, muziek, webshops (online producten en fysieke producten aanbod), administratie papparassen en overige briefpapieren, noem het maar op!
De opslagcapaciteiten van vele apparaten is dan ook enorm gegroeid. Omdat, net als in het zakelijk leven, ook bij de mensen thuis veel vertrouwelijke en privé documenten nu digitaal bewaard worden, is er een grote behoefte gekomen naar het veiligstellen van deze documenten. Zeker de media-documenten behoeven veel ruimte. In veel huishoudens staan deze verspreid op allerlei opslagmedia van verschillende apparaten. De thuis NAS oplossing biedt voor sommigen een oplossing, vaak ook gebruikt als back-up medium. Lijkt veilig, maar wanneer deze systemen corrupt of kapot gaan zijn ze moeilijk te herstellen.
Veel mensen hebben ook hun data opgeslagen op CD, DVD of zelfs Blue Ray. De levensduur van deze schijven is niet eeuwig en wanneer niet goed bewaard zelfs van korte duur. Hierdoor kan veel data verloren gaan. Mobiele harde schijven is daarom een betere oplossing, maar ook hiervoor geld de houdbaarheid als onzeker.
Bedrijven als Microsoft (One Drive), Google (Google Drive), Apple (iCloud), Adobe, Dropbox en sommige providers spelen hier op in. Zij bieden gratis en/of tegen een vergoeding of bij gebruik van hun producten een eigen online opslagcapaciteit aan. Vele huidige generaties hebben hier nog hun bedenkingen bij.
Privé documenten buitenshuis bewaren bij “betrouwbare” organisaties?
2Progress denkt dat dit toch de meest veilige manier van dataopslag is, alleen al als back-up geeft het je de meeste garantie tot behouden van je data. Zij zijn gebonden aan regel- en wetgeving en zijn contractueel meestal verantwoordelijk voor het goed bewaren en beveiligen van uw documenten. Door hun infrastructuur verspreid over vele datacenters zijn zij hier ook toe in staat.

2Progress en de Puzzel!
Door de jarenlange ervaring en generalistische kennis is 2Progress in staat u goed te helpen bij het maken van de juiste keuze naar aanleiding van uw wensen en mogelijkheden thuis.
Wat kost het, wat doen we en kunnen we voor u betekenen?
De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. We besparen u in ieder geval een hoop tijd met uitzoeken en adviseren u toekomst gericht. Doe zoveel mogelijk zelf is ons eerste advies altijd. Ook na oplevering of einde project streven wij ernaar dat u alles zelf kan onderhouden of beheren. Hiermee bent u niet meer afhankelijk van ons of andere partijen. Natuurlijk is er wel een mogelijkheid voor support d.m.v. jaarlijkse afspraken of incidenteel op oproep. Gratis service voor eventuele gebreken of ongewenste resultaten spreekt bij ons natuurlijk voor zich.
Kostenplaatje: De kosten van 2Progress zal alleen de aantal gebruikte diensturen betreffen. Standaard € 25,- per uur. Vaak hebben mensen thuis al meer in huis dan ze denken. We kunnen dan bestaande apparatuur en systemen gebruiken voor het gewenste resultaat. Wanneer er onderdelen moeten worden aangeschaft, doen we dit altijd in overleg met de klant. We geven hier advies in, maar de keus ligt bij de klant. Zo kan de klant voor € 50,- klaar zijn, maar het kan zo gek als zij zelf wil.
Van een eenvoudige back-up oplossing, een simpele thuisbioscoop(Home cinema) tot een volledig geautomatiseerde woning bestuurd via 1 Smart Device met Windows, iOS of Android besturing!

 

Samen met u maken wij uw woning of pand zo Smart als mogelijk en/of gewenst. We verlaten u niet voordat u tevreden bent!